Masaj anticelulitic

Detalii

De fapt ce este celulita?

Este rezultatul unui proces anormal de stocare a grasimilor. Sub influenta diferitilor factori alimentari sau hormonali, celulele grase (adipoase) se pot umple cu grasimi care provin dintr-o alimentatie excesiva sau, din contra, se pot goli in functie de nevoile energetice ale organismului. Adevarate rezerve de grasime, aceste celule adipoase pot creste, depasind de circa 60 ori volumul lor normal, comprimand astfel toate vasele de sange din apropiere rezultand un drenaj incetinit, tesuturi subcutanate inflamate, care dau nastere unui aspect inestetic al epidermei. Localizarea de predilectie este la nivelul coapselor, feselor, abdomen, mai des la femei si mult mai rar la barbati, datorita numarului mai mare de adipocite prezente la femei.

Stadiile celulitei:

0: Cand stai in picioare sau intinsa, pielea este neteda. Cand ciupesti, vezi doar un strat de piele, dar fara aspect de celulita.

1: Cand stai in picioare sau culcata, pielea este neteda, insa cand ciupesti se observa gropite.

2: Cand stai intinsa pielea poate aparea neteda, insa in picioare se observa aspectul de coaja de portocala.

3: Celulita este evidenta, fie ca ciupesti sau nu, in orice pozitie.

Tratamentul prin masaj anticelulitic este o metoda foarte eficienta de diminuare si eliminare a celulitei, rezultatul fiind rapid si vizibil, dupa numai cateva sedinte efectuate intensiv. Este una din cele mai bune solutii de a scapa de “coaja de portocala”, fiind efectuat local, in zonele afectate de celulita.

Procedura de masaj anticelulitic pentru combaterea celulitei are un important rol estetic, prin faptul ca reduce tesutul adipos si actioneaza favorabil asupra zonelor afectate de celulita. Sedintele de masaj anticelulitic amelioreaza functionarea sistemului imunitar care poate deveni deficitar dupa perioade prelungite de stres sau datorita dereglarilor sau disfunctiilor hormonale. Tratamentul prin masaj anticelulitic efectuat corect de un profesionist poate sa produca un anumit grad de disconfort – perceput de fiecare persoana in mod diferit, in functie de gradul propriu de suportabilitate, insa nu trebuie sa doara sau sa produca vanatai si alte leziuni pentru a obtine rezultate vizibile. Intensitatea manevrelor se stabileste si se adapteaza de catre terapeut in functie de sensibilitatea si gradul de rezistenta al fiecarei persoane. Procedura de masaj anticelulitic este alcatuita din manevre mai “dure” si profunde cum ar fi: frictiuni, framantat, presiuni, ciupituri, etc.

Rezultatele sunt durabile in timp dar totodata sunt cumulative – lucru extrem de important. Dupa obtinerea rezultatelor dorite, sunt esentiale sedintele de masaj anticelulitic de intretinere. Cea mai mare greseala este intreruperea tratamentelor corporale!

1. Remodeleaza aspectul tesutului adipos si diminueaza celulita, pana la disparitia ei;

2. Ajuta la spargerea si eliminarea micro si macro nodulilor celulitici, ajuta la miscorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei stratului adipos, efectul se masoara in centimetri, nu in kilograme;

3.Stimuleaza si imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce duce la reducerea si eliminarea depunerilor grase in timp.
Presiunea directa si miscarile specifice elibereaza tensiunea locala de la nivelul muschilor si faciliteaza circulatia fluxului sanguin;

4. Stimuleaza sistemul limfatic si ajuta la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Prin drenajul limfatic se elimina apa retinuta in tesuturi si se elimina reziduurile metabolice de la nivel celular;

5. Ajuta in redobandirea elasticitatii si fermitatii pielii, precum si a sanatatii tesuturilor subcutanate;

6. Tonifica implicit si musculatura;

7. Ajuta la scaderea in greutate prin faptul ca influenteaza metabolismul celular si cel al sistemului glandular.

CLOSE
CLOSE