MASAJ – DRENAJ LIMFATIC MANUAL

Detalii

Ni se intampla sa observam la sfarsitul zilei ca picioarele noastre sunt umflate, ne dor si sunt „grele”. Dupa o vreme vedem ca picioarele ne sunt „grele” aproape tot timpul si celulita este din ce in ce mai vizibila, iar kilogramele sunt si ele mai multe desi avem grija ce mancam. Ne resemnam pentru ca stim de la colege ca si ele patesc la fel.

Dar oare care este cauza, oare nu se poate face nimic?!

Una dintre cauze este acumularea limfei. Sistemul limfatic este un sistem „de drenaj”, care indeparteaza din spatiile tisulare excesul de lichide, resturile celulare, proteine si particule mari, care nu mai pot fi reabsorbite direct in capilarul sangvin.

Drenajul limfatic este un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici si a traiectului vaselor limfatice. Este un masaj special, care nu actioneaza prin lucrarea musculaturii, ci prin actiunea asupra sistemului limfatic. Aceasta tehnica de masaj presupune abordarea unor zone interzise altor tipuri de masaj: ganglionii limfatici. Apasarea trebuie sa fie una fina, usoara, blanda. Ritmul de lucru este unul lent, impus de viteza de scurgere a limfei prin vasele colectoare. Sensul de lucru este identic cu cel al masajului, in general, desi nu este vizata circulatia venoasa, ci cea limfatica. Locul de pornire al manevrelor pe diverse regiuni este diferit raportandu-se in primul rand la statiile ganglionare si in special la locul de varsare a limfei. Drenajul limfatic manual poate fi utilizat atat in cadrul masajului de intretinere, cat si in cadrul masajului terapeutic. Nu trebuie sa lipseasca din cadrul programelor de slabire si a terapiilor anticelulitice.

Drenajul limfatic este foarte eficient ca metoda de relaxare, de prevenire si de tratare a numeroase afectiuni induse de modul de viata modern. Este o metoda care poate fi aplicata doar de persoane pragatite in acest sens. O sedinta de drenaj limfatic poate dura de la 40 de minute (drenajul pe regiuni) pana la 2 ore (drenajul general).

-stimularea canalelor limfatice si reinnoirea limfei in zonele critice;

-imbunatatirea circulatiei sangvine;

-accelerarea schimbului de fluide corporale;

-tratarea celulitei;

-eliminarea toxinelor si a retentiei de apa;

-reducerea senzatiei de picioare grele, umflate;

-detoxifierea organismului;

-favorizeaza recuperarea elasticitatii cutanate;

-imbunatateste trofismul pielii;

-prevenirea varicelor si a tromboflebitei.

-neuropatii;

-edem pulmonar acut;

-traume acute ale tesuturilor moi;

-tromboflebita acuta;

-boli cardiovasculare;

-epilepsie;

-stari ferile;

-boli infectioase;

-tromboze venoase;

-tumori;

-menstra.

CLOSE
CLOSE